Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Hastanede dinleme soruşturması: Üç çalışanın yeri değişti

Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ortam dinlemesi yapıldığı ve çalışanlar hakkında bilgi toplandığı öne sürüldü. SES, olayla ilgilerinin olmadığı belirtilen üç üyesinin görev yerlerinin değiştirilmesine tepki gösterdi.

SAĞLIK GÜNDEMİ 23.10.2026 11:30 Gaye Günel 10 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Hastanede dinleme soruşturması: Üç çalışanın yeri değişti
Paylaş:
N

Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir doktorun çantasında ikinci bir telefon taşıyarak ortam kaydı aldığı ve çalışanlar hakkında bilgi topladığı yönünde şüphe oluştu. İddialar üzerine idari soruşturma başlatılırken, aynı birimde çalışan üç Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) üyesinin görev yerleri istekleri dışında değiştirildi.

SES Genel Sekreteri Ferit Ceylan, sendika üyelerinin olayla ilgilerinin bulunmadığını belirterek görev yeri değişikliği kararına gerekçe gösterilmediğini savundu. Ceylan, kararın geri alınmasını ve çalışanların mağduriyetinin giderilmesini istedi. Olayla ilgili idari inceleme sürüyor.

ÇANTADA İKİNCİ TELEFON BULUNDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ

Ceylan’ın aktardığına göre doktorun çantasında bulunan ikinci telefonun kayıt cihazı olarak kullanıldığı ve birimde ortam dinlemesi yapıldığı yönünde şüpheler ortaya çıktı. Çalışanlar hakkında bilgi toplandığı öne sürülen olayla ilgili idari soruşturma başlatıldı.

İddiaların hangi aşamada olduğu ya da incelemede şu ana kadar hangi bulgulara ulaşıldığına ilişkin açıklama paylaşılmadı.

ÜÇ SES ÜYESİNİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

SES, soruşturma süreci devam ederken olayın tarafı olmadıkları belirtilen üç üyesinin kurum içindeki görev yerlerinin değiştirildiğini duyurdu. Sendika, çalışanların bu değişikliği istemediğini ve karara ilişkin haklı, somut bir gerekçe sunulmadığını ileri sürdü.

Ceylan, sendika temsilcilerinin başhekim yardımcısıyla görüştüğünü, ancak görev yeri değişikliği kararının sürdürüldüğünü söyledi. SES, kararın hangi idari gerekçeyle alındığının açıklanmasını talep etti.

BAKANLIĞA İNCELEME VE GÖREVLENDİRME SORULARI

Ceylan, Sağlık Bakanlığına hastanedeki dinleme iddialarından haberdar olup olmadığı ve bu konuda hangi işlemlerin yapıldığı sorularını yöneltti. Kişisel verilerin kaydedildiği yönündeki şüphelerin çalışanların özel hayatı ve kişilik hakları bakımından açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Sendika ayrıca, olayla ilgilerinin olmadığı ifade edilen üç çalışanın neden görev yeri değişikliğine tabi tutulduğuna yanıt verilmesini istedi. SES, değişiklik kararının geri alınması ve çalışanların mağduriyetinin giderilmesi çağrısını yineledi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Diş hekimleri 24 Ekim'de Sağlık Bakanlığı önünde toplanacak!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Diş hekimleri 24 Ekim'de Sağlık Bakanlığı önünde toplanacak!
WhatsApp
İhbar Hattı