Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabında paylaştığı videoda, doktorluğa başladığı yıllarda yaşadığı bir olayın kendisine mesleğinin önemini nasıl hatırlattığını anlattı. Rize'de babasıyla katıldığı bir törende eski hastasıyla karşılaşan Memişoğlu, babasının o gün söylediği sözleri yıllar sonra yeniden paylaştı.
ESKİ HASTASIYLA RİZE'DE KARŞILAŞTI
Memişoğlu, 1990'lı yılların başında babasıyla Rize'nin Derepazarı ilçesine gittiklerini belirtti. Babasının yaptırdığı Kur'an kursu binasının açılışına katıldıklarını anlatan Memişoğlu, kendisinin o gün resmî kıyafet yerine tişört ve kot pantolon giydiğini söyledi.
Kıyafetini uygun bulmayan babasının kendisinden törenin bitiminde arabanın yanında beklemesini istediğini aktaran Memişoğlu, babasını bıraktıktan sonra kalabalığın arasına karıştığını ifade etti.
Tören sırasında yanına gelen yaşlı bir kişinin kendisini doktor olarak tanıdığını belirten Memişoğlu, daha önce ameliyat ettiği hastasının kendisine sarılarak teşekkür ettiğini anlattı.
“DOKTORUMA 10 KERE HOŞ GELDİN DİYORUM”
Eski hastasıyla konuşurken çevresinde kalabalık oluştuğunu söyleyen Memişoğlu, tören sona erdiğinde babasının kendisini aramaya başladığını belirtti.
Babasının yanlarına geldiği sırada yaşlı adamın kendisini tanıdığını anlatan Memişoğlu, bu kişinin babasının ilkokul arkadaşı olduğunu daha sonra öğrendiğini söyledi.
Memişoğlu'nun aktardığına göre eski hastası, babasına bir kez hoş geldin derken kendisini tedavi eden doktora on kez hoş geldin dedi.
Bu karşılaşmanın ardından babasının kendisiyle konuştuğunu belirten Memişoğlu, sağlık hizmetinin insanların hayatına doğrudan dokunan yönünün o gün kendisine anlatıldığını ifade etti.
BABASINDAN HEKİMLİK DERSİ
Memişoğlu, babasının törenden sonra yaptığı değerlendirmede, insanların hayatına doğrudan katkıda bulunmanın önemini vurguladığını söyledi.
Babasının bu olay üzerine kendisine “Onun için bu mesleğin kıymeti budur” dediğini aktaran Memişoğlu, söz konusu anının hekimliğe ilişkin düşüncelerinde yer ettiğini belirtti.
ASLINDA MÜHENDİS OLMAK İSTİYORDU
Meslek seçimine de değinen Memişoğlu, babası ve ablasının mühendis olması nedeniyle kendisinin de inşaat mühendisliği okumak istediğini anlattı.
Ancak annesinin etkisiyle tıp eğitimine yöneldiğini belirten Memişoğlu, konuşmasını Sağlık Bakanlığı görevinin kendisine nasip olduğunu ifade ederek tamamladı.