Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Hekimlerden eylem kararı: 1 Kasım’dan itibaren uzaktan muayene yapılmayacak

Hekim Birliği Sendikası, aile hekimlerine zorunlu olarak tanımlanan uzaktan muayene randevularına karşı eylem kararı aldı. Sendika üyesi hekimler 1 Kasım'dan itibaren bu randevularda hizmet vermeyecek, yüz yüze muayeneler ise devam edecek.

SAĞLIK GÜNDEMİ 12.10.2026 13:39 Gaye Günel 42 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Hekimlerden eylem kararı: 1 Kasım’dan itibaren uzaktan muayene yapılmayacak
Paylaş:
N

Hekim Birliği Sendikası, aile hekimlerine zorunlu olarak tanımlanan uzaktan muayene uygulamasına karşı sendikal eylem başlatıyor. Kahramanmaraş'ta 17 yaşındaki Ahmet Turan Buyruk'un yaşadığı sağlık sorunlarının ardından harekete geçen sendika, 1 Kasım 2026'dan itibaren üyelerinin zorunlu uzaktan muayene randevularında hizmet sunmayacağını duyurdu.

17 YAŞINDAKİ GENCİN YAŞADIKLARI SONRASI KARAR ALINDI

Kahramanmaraş'ta şiddetli baş ağrısı yaşayan 17 yaşındaki Ahmet Turan Buyruk için ambulans gönderilmediği iddiası gündeme geldi. Gençte daha sonra beyin kanaması tespit edilmesi, uzaktan sağlık değerlendirmelerinin hasta güvenliği açısından taşıdığı riskleri yeniden tartışmaya açtı.

Hekim Birliği Sendikası, olayın ardından halk sağlığını ve hekimlerin mesleki güvenliğini korumak amacıyla eylem kararı aldı.

1 KASIM'DAN İTİBAREN UZAKTAN MUAYENE YAPILMAYACAK

Sendikanın kararına göre üye hekimler, 1 Kasım 2026'dan itibaren aile hekimlerine zorunlu olarak tanımlanan uzaktan muayene randevularında hizmet vermeyecek.

Eylem yalnızca zorunlu uzaktan muayene randevularını kapsayacak. Yüz yüze muayeneler ve diğer sağlık hizmetleri kesintisiz devam edecek.

“HEKİMLİK YALNIZCA HASTAYI DİNLEMEK DEĞİLDİR”

Hekim Birliği Sendikası, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada fiziksel muayenenin önemine dikkat çekti.

Sendika, "Hekimlik yalnızca hastayı dinlemek değildir; görmek, dokunmak ve fizik muayene yapmaktır." sözleriyle uzaktan muayene uygulamasına karşı çıkışının gerekçesini açıkladı.

Hasta güvenliği ve hekimlerin hukuki sorumluluklarını ön plana çıkaran sendika, "Hasta güvenliğinden ve hekimlik mesleğinin bilimsel ilkelerinden taviz vermeyeceğiz." açıklamasında bulundu.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Prof. Dr. Kavaklı’dan tromboz uyarısı: Kalp krizi ve felce yol açabilir
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Prof. Dr. Kavaklı’dan tromboz uyarısı: Kalp krizi ve felce yol açabilir
WhatsApp
İhbar Hattı