Erzurum Şehir Hastanesi’nde uygulanan kapalı bel fıtığı ameliyatları, hastalara hızlı iyileşme ve yüksek konfor sağlıyor. Son bir yılda yaklaşık 100 hasta bu yöntemle tedavi edildi.
KAPALI YÖNTEMLE 1 SAATTE AMELİYAT
Ortopedi uzmanı Dr. Basri Pür, endoskopik lomber disk cerrahisi ile bel fıtığı ve kanal darlığının 7 milimetrelik iki küçük kesiyle tedavi edildiğini söyledi.
Pür, “Bel fıtığı ya da kanal darlığı olan hastalara kapalı yöntemle 7 milimlik iki delik açarak fıtık, darlık ya da kireçlenme varsa sinirin etrafındaki darlıkları temizliyoruz. Kesi küçük olduğu için hasta ameliyat sonrası kısa sürede yürüyebiliyor.” dedi.
“HASTA KONFORU ÜST SEVİYEDE”
Kapalı yöntemin açık ameliyata göre çok daha konforlu olduğunu belirten Pür, “100 metre bile yürüyemeyen hastalarımız oldu. Operasyon sonrası hızlı şekilde sosyal hayatlarına dönebiliyorlar.” ifadelerini kullandı.
Kas kesisi olmadan ve vida-platin kullanılmadan yapılan yöntemin hasta konforunu artırdığını vurguladı.
BÖLGEDE ÖNEMLİ SAĞLIK MERKEZİ
Hastane başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Mesud Fakirullahoğlu, uygulanan ileri cerrahi yöntemlerin hastanenin teknoloji ve insan gücünü ortaya koyduğunu belirtti.
“Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak ve nitelikli hizmeti yerinde sunmak temel hedefimizdir.” dedi.
HASTALAR HIZLA GÜNLÜK HAYATA DÖNÜYOR
Ameliyat olan hastalar, uzun yıllar süren ağrılardan kurtulduklarını ve kısa sürede yürümeye başladıklarını ifade etti. Bazı hastalar, ameliyattan bir gün sonra taburcu olduklarını söyledi.