Sağlık-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen “Hemşireler Konuşuyor” programında konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, hemşireliğin yalnızca bir meslek değil, büyük bir sorumluluk ve özveri gerektiren bir görev olduğunu söyledi.
Doğan, özellikle gece nöbetlerinin ağır yüküne dikkat çekerek, “Gece ile gündüz aynı değildir. Gece çalışan hemşirelerin emeği ayrıca değerlendirilmelidir” dedi.
ÜCRET VE ÇALIŞMA KOŞULLARINA VURGU
Doğan, gece nöbeti, teşvik ve ücretlendirme sistemlerinde iyileştirme yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca hemşirelerin çalışma yüklerinin görev alanlarına göre farklılık gösterdiğini ve emeğin daha görünür hale getirilmesinin önem taşıdığını ifade etti.
LOJMAN VE ÇALIŞMA ORTAMI ÖNERİSİ
Sağlık çalışanlarının yaşam koşullarına da değinen Doğan, şehir hastaneleri ve hastane çevrelerinde lojman projelerinin artırılmasının sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacağını söyledi.
“Huzurlu çalışan hemşire ve hekim, daha güçlü sağlık hizmeti demektir” ifadelerini kullandı.
“HEMŞİRELERİN YANINDAYIZ”
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekili Orhan Ateş ise hemşirelerin pandemi süreci ve afet dönemlerinde büyük fedakârlık gösterdiğini hatırlatarak, sağlık çalışanlarının yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.