Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Aile sağlığı merkezlerinde milyonlarca tarama yapıldı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 2026’nın ilk 4 ayında sağlıklı hayat merkezlerine 96 bini aşkın başvuru yapıldığını açıkladı.

SAĞLIK GÜNDEMİ 10.06.2026 10:37 Nida Yağmur Mercan 31 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Aile sağlığı merkezlerinde milyonlarca tarama yapıldı
Paylaş:
N

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 2026’nın ilk 4 ayında sağlıklı hayat merkezlerine 96 bini aşkın başvuru yapıldığını bildirdi. Memişoğlu, aile sağlığı merkezlerinde gerçekleştirilen 158 milyondan fazla taramayla kronik hastalıkların yönetiminde proaktif bir sürecin başlatıldığını açıkladı.

Bakan Memişoğlu, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, birinci basamak sağlık hizmetlerinde “hastalanmadan önce sağlığı koruma” vizyonuyla çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

8 BİN 350 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİYLE HİZMET AĞI

Memişoğlu, bu kapsamda 8 bin 350 aile sağlığı merkezi, 973 toplum sağlığı merkezi ve 348 sağlıklı hayat merkeziyle Türkiye’nin dört bir yanını kapsayan güçlü bir hizmet ağı oluşturulduğunu vurguladı.

Sağlıklı hayat merkezlerinde beslenme danışmanlığından fiziksel aktivite programlarına, kanser taramalarından psikososyal desteğe kadar geniş bir yelpazede hizmet sunulduğunu belirten Memişoğlu, bu merkezlerde 17 farklı alanda vatandaşlara destek verildiğini kaydetti.

“96 BİNİ AŞKIN BAŞVURU GERÇEKLEŞTİ”

Bakan Memişoğlu, 2026’nın ilk 4 ayında sağlıklı hayat merkezlerine 96 bini aşkın başvuru yapıldığını belirtti.

Memişoğlu, “Sağlıklı hayat merkezlerimizde, beslenme danışmanlığından fiziksel aktivite programlarına, kanser taramalarından psikososyal desteğe kadar 17 farklı alanda hizmet veriyoruz. 2026’nın ilk 4 ayında, sağlıklı hayat merkezlerimize 96 bini aşkın başvuru gerçekleşti.” ifadelerini kullandı.

158 MİLYONDAN FAZLA TARAMA YAPILDI

Aile sağlığı merkezlerinde yürütülen tarama çalışmalarına da değinen Memişoğlu, 158 milyondan fazla tarama gerçekleştirildiğini açıkladı.

Memişoğlu, bu taramalarla kronik hastalıkların yönetiminde proaktif bir süreç başlatıldığını belirterek, 10,6 milyon vatandaşın obezite, diyabet ve hipertansiyon gibi risklerinin erken aşamada tespit edildiğini bildirdi.

KRONİK HASTALIKLARDA ERKEN TESPİT VURGUSU

Bakan Memişoğlu, erken tespit edilen risklere yönelik gerekli tedavi ve takip süreçlerinin planlandığını kaydetti.

Obezite, diyabet ve hipertansiyon gibi kronik hastalıkların erken dönemde belirlenmesinin, hastalık yükünün azaltılması ve koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi açısından önem taşıdığı vurgulandı.

“SAĞLIKLI TÜRKİYE YÜZYILI’NI HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Memişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, koruyan, geliştiren ve üreten sağlık vizyonuyla “Sağlıklı Türkiye Yüzyılı”nın inşa edileceğini belirtti.

Bakan Memişoğlu, “Bu süreçte, başta ülkemizin dört bir yanında özveriyle hizmet veren 31 bin aile hekimimize ve sağlık ordumuzun her bir çalışanına şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Trabzon’da sağlıkta yapay zeka kongresi başladı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Trabzon’da sağlıkta yapay zeka kongresi başladı
WhatsApp
İhbar Hattı