Çanakkale’de anne adayları, Sağlık Bakanlığı’nın “Her Gebeye Bir Ebe” projesi kapsamında Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte ebelerle bir araya geldi.
Halk Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte gebeler, fizyoterapist Beyzanur Aydınlı eşliğinde gebeliğe uygun egzersizler yaptı. Diyetisyen Gizem Artma ise sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirmelerde bulundu.
GEBELİK SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR
Barbaros Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Uzman Doktor Büşra Çimen Korkmaz, proje kapsamında gebelerin düzenli olarak takip edildiğini belirtti.
Korkmaz, özellikle yüksek risk grubundaki ve 28 haftayı geçmiş ilk gebeliklerde anne adaylarıyla telefonla iletişime geçtiklerini ifade etti.

EV ZİYARETLERİ VE DÜZENLİ İLETİŞİM
Anne adaylarının sağlık durumları, kullandıkları ilaçlar ve risk faktörlerinin değerlendirildiğini aktaran Korkmaz, gerekli durumlarda ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi.
Takiplerin en az üç kez planlandığını belirten Korkmaz, ulaşılamayan durumlarda ise aile hekimi veya yakınlar aracılığıyla iletişim kurulduğunu vurguladı.
“ULAŞAMADIĞIMIZ GEBE OLMADI”
Korkmaz, Çanakkale genelinde bugüne kadar iletişim kurulamayan hiçbir gebe olmadığını ifade etti. Anne adaylarına sağlıklı beslenme ve düzenli hareket önerisinde bulunan Korkmaz, gebeleri Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesindeki “gebe okulu” eğitimlerine davet etti.