Bugun...

Eklem ağrıları psikolojik mi?

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Ural, “Nadir de olsa psikolojik sorunlardan kaynaklanan eklem ağrıları sözkonusu olabilmektedir” dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 27-02-2020 10:16:20

Eklem ağrıları psikolojik mi?

 

Medical Park Fatih Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Ural, eklem ağrılarının nöbetler halinde kendini gösterebileceğini söyledi.


Eklem ağrısında tedavi yöntemlerine de değinen, ilaç ve ameliyat dışında alternatiflerin olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Ural şunları söyledi: 


“Eklem ağrısını tedavi etmeye yardımcı olacak birkaç enjeksiyon seçeneği mevcut. Bunlar, kortizon içeren ilaçlardan, trombosit bakımından zengin plazma (PRP) ve kök hücre uygulamaları gibi daha yeni ortobiyolojik enjeksiyonlara kadar değişiyor. Hangisinin uygulanacağı konusunda ise doktorunuz kişisel ihtiyaçlarınıza göre en iyi seçeneği önerecektir. 


Elbette her enjeksiyon her hasta için doğru değildir. Biz doktorlar sorununuzu tam anlamak, hayat tarzınız ve tedavi planınızla uyumlu, enjekte edilebilir bir tedavi planı oluşturmak için araştırmalar yaparız. Amaç hastaya en uygun seçeneğe karar verip, hastamızın da takip ve tedavi planını oluşturmaktır.”


KORTİZON TEDAVİSİ


Kortizon enjeksiyonları hakkında bilgiler veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Ural, “Kortizon enjeksiyonları kireçlenme (osteoartrit) semptomlarına ve eklem ağrılarına karşı kullanılabilir. Kortizon iki ila üç ay boyunca rahatlama sağlayabilir ve eklemdeki ağrıya ve ağrıyı ortaya çıkaran reaksiyona neden olan inflamatuar (iltihabi) hücre aktivitesini azaltabilir” dedi.


ETKİSİ 6 AY VEYA 1 YIL SÜREBİLİR


Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Ural, hyalüronik asit enjeksiyonlarının genellikle diz ekleminde kullanılmakla birlikte, vücutta omuz, dirsek, çene, kalça gibi eklemlerde de uygulandığını söyledi. Hyalüronik asit enjeksiyonlarının, doğal eklem sıvısına benzer olduğunu ve eklemde sürtünmeyi azaltarak kıkırdağın harabiyete uğramasını engellediğini belirtti. Yılda bir yapılan enjeksiyonun genellikle altı ay, bazen bir yıla kadar şikâyetlerde hafifleme sağladığını kaydetti.

  Bu haber 1982 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SAĞLIK-YAŞAM Haberleri
  Hastaneler Tümünü Gör
Hastanelerimiz içerisinden lütfen kalitelileri puanlayarak bize destek olunuz.
  • Özel Gözde Adıyaman Hastanesi
    5.0
  • Özel Liv Hospital Ankara
    1.0
  • Özel Okmeydanı Hastanesi İstanbul
    N/A
  • Özel Ataşehir Hastanesi İstanbul
    N/A
  • Özel Adana Hastanesi
    N/A
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI