Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından yağmur ve rüzgâr, akşam saatlerinden itibaren İstanbul genelinde etkisini gösterdi. Özellikle Avrupa Yakası’ndan başlayarak kent geneline yayılan yağış, ilerleyen saatlerde kuvvetini artırdı.
Kuvvetli yağmurla birlikte çakan şimşekler gökyüzünü aydınlatırken, gök gürültüsü bazı ilçelerde net şekilde duyuldu. Şiddetli rüzgârla birlikte hava koşulları zaman zaman görüş mesafesini de düşürdü.
TRAFİK VE YAYA ULAŞIMI ZORLAŞTI
Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler ilerlemekte zorlandı, araçlar yavaş ve kontrollü şekilde seyir yaptı. Kaldırımlarda biriken sular nedeniyle yayalar da yürümekte güçlük çekti.
MEYDANLARDA VE DURAKLARDA YOĞUNLUK
Taksim Meydanı’nda yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, iş yerleri ve bina altlarına sığınarak yağıştan korunmaya çalıştı. Cevizlibağ’da ise metrobüse gitmek isteyen bazı yolcular, yağmurdan korunmak için üst geçitlerin altında bekledi.
EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI
Şiddetli yağış nedeniyle Arnavutköy Taşoluk Mahallesi Melikoğlu Sokak’ta bir evi su bastı. Kent genelinde birçok mahallede zemin katta bulunan ev ve iş yerleri için ilgili birimlere su baskını ihbarları yapıldığı öğrenildi.
Yetkililer, yağışların etkili olduğu bölgelerde vatandaşların dikkatli olması yönünde uyarılarda bulundu.
Kaynak: AA