Bugun...

Tamamlayıcı (Özel) sağlık sigortası

Sağlık sigortasına sahip olmak önemlidir, ancak anlaşılması her zaman kolay değildir.
facebook-paylas
 Tarih: 16-02-2021 10:13:19

Tamamlayıcı (Özel) sağlık sigortası

 

Sigortanızın sağlık bakımı faturalarınızı ödeyeceğinden emin olmak için birkaç adım atmanız gerekebilir. Ayrıca aklınızda tutmanız gereken birçok anahtar kelime vardır. İşte bilmeniz gereken bazı temel bilgiler:

Özel sağlık sigortası, sağlık bakımınızın ödenmesine yardımcı olur. Rutin doktor ziyaretlerinden ciddi bir hastalık veya yaralanmadan kaynaklanan büyük tıbbi masraflara kadar değişen hizmetleri karşılamaya yardımcı olabilir. Ayrıca sizi sağlıklı tutmak için birçok koruyucu hizmeti de kapsar. Sağlık sigortanızı satın almak için prim adı verilen aylık bir fatura ödersiniz ve her tıbbi hizmet aldığınızda bakım maliyetinizin bir kısmını ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Tamamlayıcı sağlık sigortasını nasıl kullanırım?

Her sigorta şirketinin sağlık hizmetlerinden yararlanma konusunda farklı kuralları vardır. Sigortaya ilk kaydolduğunuzda, özellikle de planların çoğunda olduğu gibi, bakımınızı belirli doktorlardan ve hastanelerden almanızı gerektiriyorsa, planınızın faydalarına ve sınırlamalarına bakmalısınız. Genel olarak, sigorta bilgilerinizi bakıma gittiğinizde doktorunuza veya hastanenize vereceksiniz. Doktor veya hastane, aldığınız hizmetler için sigorta şirketinize fatura kesecektir.

Sigorta kartı

Sigorta kartınız sağlık sigortanız olduğunu kanıtlar. Doktorunuzun veya hastanenizin sigorta şirketinizden ödeme almak için kullanacağı bilgileri içerir. Doktorlar sizi hasta olarak ilk gördüklerinde genellikle sigorta kartınızın bir örneğini alırlar.

Kartınız, sağlık sigortanız hakkında sorularınız olduğunda da kullanışlıdır. Üzerinde bilgi almak için arayabileceğiniz bir telefon numarası bulunur. Ayrıca sağlık planınızla  ilgili temel bilgileri de listeleyebilir.

Anlaşmalı doktor ve hastaneler

Doktorlar ve hastaneler, sigorta şirketinin "ağının" bir parçası olmak için genellikle sigorta şirketleriyle sözleşme yapar. Sözleşmeler, sağladıkları bakım için kendilerine ne kadar ödeme yapılacağını açıklar. Sigorta şirketinizin ağındaki bir doktora giderseniz, sigortacınızla sözleşmesi olmayan bir doktora gittiğinizden daha azını kendi cebinizden ödersiniz. 

Anlaşmalı doktor veya hastaneyi nasıl bulurum?

Sigorta kartınızdaki numaradan sigorta şirketinizi arayabilirsiniz. Şirket, kendi ağlarının bir parçası olan bölgenizdeki doktorları ve hastaneleri size söyleyecektir. Bu bilgileri ayrıca sigorta şirketinin web sitesinde de bulabilirsiniz.

Sağlık sigortası olan herkesin tıbbi bakımlarını denetleyecek bir doktoru olmalıdır. Bu, yeni hastalar alan bir doktor bulmanız gerektiği anlamına gelir - birinci basamak doktorunuz da denir -. Küçük çocuklarınız varsa, onların bakımı için bir çocuk doktoru veya aile hekimi bulmanız gerekecektir. Hala planın ağında olduklarını doğrulamak için sigorta şirketinizin verdiği listedeki doktorları arayabilrsiniz. 

Hastalandığımda ne yapmalıyım?

Siz veya bir aile üyesi hastalanırsa ancak acil bir durum değilse, aile doktorunuzu veya çocuk doktorunuzu arayın ve randevu alın. Acil bir durum yaşıyorsanız hastanelerin acil servisine gidebilirsiniz. Bu merkezler bazı ciddi yaralanmaları ve hastalıkları tedavi edebilir. Örneğin, kötü bir kesik için dikiş atılması veya ateşiniz yüksekse kontrol edilmek için oraya gidebilirsiniz. 

Bir kliniğe gitmeden önce, sigorta şirketinize orada aldığınız her türlü bakımın karşılığını ödeyeceklerinden emin olmak için danışın.

Hayati tehlike arz eden bir tıbbi acil durumunuz varsa, hastanenin acil servisine gidin. Örneğin, kalp krizi geçiriyorsanız veya bir yaradan dolayı kötü şekilde kanıyorsanız, 112'yi arayın veya acil servise gidin. Ne tür bir sigortanız olursa olsun, her zaman acil serviste tedavi olabilirsiniz.

Özel sigorta fiyatı 

Sağlık bakımı için ödeyeceğiniz para miktarı plandan plana değişir.

Çoğu sağlık planında, sigortanız devreye girmeden önce tıbbi faturalar için asgari bir ödemeniz gerekebilir. 

Muafiyetinizi karşıladıktan sonra, sigorta şirketi tıbbi faturalarınızın maliyetini karşılamaya başlayacaktır. Muafiyetlere ek olarak, genellikle bir ek ödeme yapmanız gerekebilir.

Koruyucu sağlık hizmeti

Çoğu sağlık poliçesinin, herhangi bir maliyet paylaşımı olmaksızın önleyici bakımı kapsaması gerekir. Bu, yıllık muafiyet tutarınızı karşılamamış olsanız bile önleyici bakım hizmetlerini ücretsiz olarak almaya devam edebileceğiniz anlamına gelir. Önleyici bakım yararları arasında aşılar, bazı kanser taramaları, kolesterol taraması ve diyetinizi iyileştirmek veya sigarayı bırakmak için danışmanlık yer alır. 

Ya kalp doktoru gibi bir uzmana ihtiyacım olursa ?

Bazı sağlık sigortası poliçeleri, bir uzmana görünmek için aile doktorunuzdan sevk almanızı gerektirir. Sigorta şirketinizi arayın ve sorun. Doktorunuz sizi ihtiyacınız olan uzmana sevk edecektir. 

  Bu haber 653 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER HABERLER Haberleri
  Hastaneler Tümünü Gör
Hastanelerimiz içerisinden lütfen kalitelileri puanlayarak bize destek olunuz.
  • Özel Gözde Adıyaman Hastanesi
    5.0
  • Özel Liv Hospital Ankara
    1.0
  • Özel Okmeydanı Hastanesi İstanbul
    N/A
  • Özel Ataşehir Hastanesi İstanbul
    N/A
  • Özel Adana Hastanesi
    N/A
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI