SON GELİŞMELER
Logo
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Esenboğa Havalimanı'nda 3. pist ve yeni kule hizmete girdi

Haber görseli

Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yolcu kapasitesini artıracak 3’üncü pist ve modern mimarisiyle dikkat çeken yeni Hava Trafik Kontrol Kulesi hizmete girdi. Son çalışmaların tamamlanmasıyla havalimanının yıllık yolcu kapasitesi 30 milyona ulaşacak.

PROJENİN İLK ETABI TAMAMLANDI 

Havalimanının çehresini değiştiren projede 3. pist inşa edilirken, son teknolojilerle donatılmış yeni kule de hizmet vermeye hazır hale getirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ

“3. Pist, Yeni Kule ve Tamamlayıcı Tesisler” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı. Yeni piste ilk inişi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan uçak yaptı.

Görsel

TARİHİ AN: İLK İNİŞ CAN UÇAĞIYLA

Tören öncesinde Erdoğan’ı taşıyan özel uçak “CAN”, yeni piste iniş yapan ilk hava aracı oldu. İnişin ardından uçak, geleneksel havacılık seremonisi olan “su takı” ile karşılandı. Pist başında bekleyen itfaiye araçlarının oluşturduğu su köprüsünün altından geçen uçak, tören alanına yanaştı.

KAPASİTE VE GÜVENLİKTE BÜYÜK ADIM 

3 bin 750 metre uzunluğa ve 60 metre genişliğe sahip yeni pist, en büyük gövdeli uçakların iniş-kalkışına uygun şekilde inşa edildi. Esenboğa Havalimanı artık aynı anda iki uçağın bağımsız iniş-kalkış yapabileceği bir yapıya kavuştu. İleri teknoloji sistemlerle donatılan yeni Hava Trafik Kontrol Kulesi ise hava trafiğinin daha güvenli ve hızlı yönetilmesini sağlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, “Havacılıkta Türkiye’nin gücü perçinleniyor” diyerek son 23 yılda havacılık alanında büyük bir devrim gerçekleştirildiğini vurguladı. Esenboğa’ya yapılan yatırımın Ankara’nın yanı sıra Türkiye’nin uluslararası havacılık koridorundaki konumu için kritik önemde olduğunu belirtti.

DEVLETİN ZİRVESİ AÇILIŞTA BULUŞTU 

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kurum yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Erdoğan ve beraberindeki heyet, yeni kontrol kulesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.