Diş eti çekilmesinine dikkat
Tarih: 14-03-2020 12:53:50 Güncelleme: 14-03-2020 12:53:50 + -


Diş eti çekilmesi; diş fırçalama yöntemlerinin hatalı uygulanması, diş gıcırdıtılması ve kalem ısırılması ve benzeri gibi bazı olumsuz alışkanlıkların bir sonucu olarak kendisini gösterir.

facebook-paylas
Tarih: 14-03-2020 12:53

Diş eti çekilmesinine dikkat

 

 

 Diş eti, oldukça güçlü bir dokudur. Ancak zaman içerisinde iyi bakımı yapılmayan temizliği sağlanmayan ağızlarda, giderek büyüyen bir sorun haline gelebilmektedir.

 

Diş etinin önemi, dişlerin bir arada durabilmesini sağlayan ve özellikle çiğneme işlemi sırasında dişin sabit bir şekilde kalmasına olanak veren yapısından anlaşılmaktadır. Diş eti çekilmesi ise, dişi sarmalayıp koruyan bu dokunun zamanla artan deformasyonu sonucu şeffaflaşması, erimesi ve işlevini kaybetmesi durumuna verilen isimdir. Diş eti çekilmelerinin altında pek çok neden yatmaktadır ancak öncelikli sebep yetersiz ağız ve diş sağlığına yetersiz veya eksik önem vermektir.

 

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Düzelir?
 

Söz konusu hastalığın ilerlemesini engellemek ve tamamen düzeltmek için cerrahi müdahale şarttır. Öncelikli olarak diş taşlarının ve tartarlarının alınması gerekir. Toplamda üç ya da dört seans sonunda çekilmenin yol açtığı hasar düzeltilir. Bölgenin sağlıklı dokusundan alınan bir parça bölgeye dikilir. İyileşme süreci toplamda bir ya da iki ay sürebilmektedir.
 

Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir?
 

1- Gargara: Hem tuzlu su ve karbonat hem de ada çayı ile yapılacak gargaralar diş eti çekilmesi sonucu hissedilen ağrıları azaltır. Ancak söz konusu uygulamalar hastalığın geçmesi için yeterli değildir.
 

2- Diş Bakım Ürünleri Kullanmak: Diş ipi ve diş pastası gibi bakım ürünleri periyodik aralıklarla kullanılabilir.




Editör: edit2

Bu haber 8426 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİŞ Haberleri

  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
YUKARI