SON GELİŞMELER
Logo
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

ABD, 75 ülkeye vize prosedürlerini süresiz askıya aldı

Haber görseli

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, aralarında Rusya, Brezilya, İran ve Somali’nin de bulunduğu 75 ülkeye yönelik tüm vize prosedürlerinin “süresiz” olarak askıya alınacağını açıkladı. Leavitt, ilk olarak Fox News kanalında yayımlanan bir haberi alıntılayarak, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni vize yönergesini kamuoyuyla paylaştı. Açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“ABD, Rusya, İran ve Somali dahil 75 ülkeye tüm vize prosedürlerini donduruyor.”

75 ÜLKEYE VİZE DONDURULUYOR

ABD’li Sözcü’nün aktardığı haberde, Dışişleri Bakanlığının hazırladığı yeni yönergeye ilişkin detaylar yer aldı. Buna göre; Rusya, Brezilya, İran, Somali, Afganistan, Tayland, Mısır, Irak ve Nijerya gibi ülkelerin de bulunduğu toplam 75 ülkeye uygulanan tüm vize prosedürleri süresiz olarak askıya alınacak. Uygulamanın 21 Ocak’tan itibaren yürürlüğe gireceği, ancak gerekli güvenlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından kaldırılabileceği belirtildi.

Görsel

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Piggott, Fox News’a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Dışişleri Bakanlığı, sosyal yardım ve kamu yardımlarından yararlanacak yabancı uyrukluların girişini önlemek için göçmenlik işlem prosedürlerini yeniden değerlendirirken, bu 75 ülkeden gelen göçmenlik başvuruları askıya alınacaktır.”

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.